Hooge Maey: stortplaats en groene energiecentrale

Breng je op 2 oktober een bezoek aan de Hooge Maey, dan sla je vier vliegen in één klap. Samen met AMORAS, Vleemo en Indaver tonen we je hoe we in de Antwerpse havenregio duurzaam omspringen met materialen en energie. Zo zorgen we voor vandaag én voor morgen. 

Eén centrale ontvangstlocatie

Bezoek je onze vier bedrijven, dan kies je voor een programma waar je ongeveer 3 uur voor uittrekt. Er is één centrale ontvangstlocatie (ingang van de Hooge Maey, aan de Lillobrug) waar je de wagen parkeert en de bus opstapt. Er is bij de individuele bedrijven zelf geen onthaal en geen parkeermogelijkheid. De bus neemt je mee op een boeiend parcours langsheen de vier bedrijven. Je stapt af waar jij wil. We beloven je een boeiende ervaring.

Fascinerend parcours

Onderweg leer je dat  AMORAS niet alleen een eiland is uit een Suske & Wiske-strip. Het is ook de naam van het project dat op 2 locaties baggerspecie uit de Antwerpse haven op de meest duurzame en ruimtesparende manier verwerkt. Je gluurt binnen bij Indaver en verneemt hoe de energie uit de verwerking van industrieel afval onmiddellijk weer een toepassing krijgt, als warmte voor de AMORAS-installaties. Je maakt kennis met het fascinerende verhaal van een stortplaats die werd omgetoverd tot groene energiecentrale. In dit verhaal spelen gasmotoren, windturbines, algen en waterzuiveringsinstallaties de hoofdrol. En tenslotte kom je oog in oog te staan met een mastodont van een windturbine.

Deskundige uitleg op elke stopplaats

De hop-on-hop-off bus neemt je mee langsheen een vast parcours (zie plattegrond). Op elke locatie staan medewerkers van de deelnemende bedrijven klaar om je op te vangen en een deskundige uitleg te geven. Stap je af, dan kun je de volgende bus nemen om je bezoek verder te zetten. Bij Indaver Antwerpen kun je niet afstappen. Met de bus rijden we traag rond op de site onder begeleiding van een Indaver-gids. 

Praktisch

Je parkeert op de site van Hooge Maey aan de Lillobrug (zie liggingsplan). Daar staat de onthaaltent en start de bustoer.  Hou er rekening mee dat de busrit, zonder af te stappen, ongeveer 1u 15 minuten duurt. Stap je overal af, dan duurt het bezoek ongeveer 3 uur.

Het parcours is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is in de tent geen kinderopvang voorzien. 

Bezoekers zijn welkom van 10u tot 17 uur. De laatste bus die de volledige tour doet, vertrekt om 15u30. Daarna wordt een ingekort parours voorzien.

Extraatje voor sportieve vroege vogels

Sportievelingen krijgen de kans om de Hooge Maey van zijn meest indrukwekkende kant te zien. Een mountainbikeparcours tot op de hoogste berg van de provincie Antwerpen ligt voor hen klaar. Op voorwaarde dat ze hiervoor vroeg uit de veren komen! Van 8 tot 10 uur kun je het parcours rijden. Kijk op http://www.hoogemaey.be/nl/open-bedrijvendag-2016/ voor alle details.

Adres Openbedrijvendag energiecluster

Hooge Maey
Lillobrug zn
2030 Antwerpen

Share this page