SITE DOEL: Indaver en SLECO geven afval een tweede leven

Openbedrijvendag zondag 2 oktober

In onze installaties in Doel zetten we elke dag tonnen afval om in energie en recupereren we zoveel mogelijk hoogwaardige grondstoffen voor hergebruik voor de industrie. Met ons duurzaam afvalbeheer spelen we zo een sleutelrol in het realiseren van de circulaire economie, die grondstoffen spaart en hergebruikt.

Parcours langs installaties

Tijdens de Open Bedrijvendag kijk je achter de schermen van onze roosterovens en wervelbedovens. Deze verwerken  huishoudelijk restafval, bedrijfsafval en slib. We winnen daarbij stoom en stroom terug. Je komt meer te weten over ‘ECLUSE’, het nieuwe industriële stoomnetwerk, het grootste van Europa, waarvoor we de warmte zullen leveren. In onze asbehandeling halen we uit het residu van de verbranding materialen voor bouw en metaalindustrie. In onze lampenverwerking zie je hoe we uit je oude lampen glas, metalen en zeldzame aardmetalen winnen.

Praktisch

Bezoekers zijn welkom van 10u tot 17 uur. De laatste rondgang begint om 16u. Kinderen kunnen het parcours meedoen vanaf 6 jaar. Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar voorzien we animatie. Het parcours is slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Adres Openbedrijvendag Doel

Indaver / SLECO
Haven 1940
Molenweg
1930 DOEL
België

Share this page

Adres

Indaver Doel
Havenweg 1940
Molenweg
9130 DOEL
België
t t +32 3 570 72 11

Meer informatie

Inge Baertsoen
Communications Manager